Aszalt banán (paleo)

  • 2018.02.19.
  • 9

Ezt még az almákkal és a körtékkel együtt aszaltam.
Körtálcás aszalógépben szárítottam, de készülhet akár sütőben is, akkor az a lényeg, hogy résnyire nyitva maradjon a sütő ajtaja, hogy a gőz el tudjon távozni és ezáltal a banán ropogóssá váljon.
Egy banán egy tálcára ráfért. Nem vagyok az ellensége az aszalványoknak -akkor nem csinálnám őket- de azt hiszem ezzel a képpel lehet a legjobban demonstrálni, hogy miért nem ajánlott az aszalványok túlzott fogyasztása paleoban. A képen ugyanis 4 banán látható, amiből kettő azon a kis kávéscsésze alátéten van aszalvány formájában. Ugye, hogy simán meg lehetne enni belőle akár a dupláját is egyszerre?Még több aszalás található
itt.
és
itt.Hozzávalók:
1 liter víz1 teáskanál C vitamintálcánként 1 banánA banánt vékonyan felszeleteljük (3-4 milliméteresre).
Rövid időre C vitaminos vízbe rakjuk a szeleteket, így nem fog annyira megbarnulni az aszalás során.
A tálcákra rakosgatjuk
és a továbbiakban az 45-55 fokra állított gép gondjaira bízzuk. Időnként nem árt a tálcákat cserélgetni. Kb. 12-15 óra alatt kész.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!

Címkék

Banán Paleo Aszalás