Rántott bodzavirág vaníliafagylalttal

  • 2013.05.07.
  • 2








Hozzávalók :



3 dkg olvasztott vaj

20 dkg liszt

1 teáskanál cukor

2 teáskanál sütőpor



3 dl tej

2 db tojás


8-10 teljes virágzásban lévő
bodzavirág



A tálaláshoz:



vaníliafagylalt (gép nélkül is készíthető)



A sütéshez:



1 liter olaj











Az olvasztott vajat, a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a sóval összekeverjük. A virágot a palacsintatésztába mártjuk és a felforrósított olajba tesszük úgy, hogy a virágzata legyen lefelé. A kiálló virágzati tengelyt egy olló segítségével eltávolítjuk, majd a másik oldalára átfordítva szép aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, bodzavirággal megszórva egy gombóc vaníliafagyalttal tálaljuk.

A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.