Rántott bodzavirág vaníliafagylalttal
- 2013.05.07.
- 2
Hozzávalók :
3 dkg olvasztott vaj
20 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál sütőpor
só
3 dl tej
2 db tojás
8-10 teljes virágzásban lévő
bodzavirág
A tálaláshoz:
vaníliafagylalt (gép nélkül is készíthető)
A sütéshez:
1 liter olaj
Az olvasztott vajat, a liszttel, a cukorral, a sütőporral és a sóval összekeverjük. A virágot a palacsintatésztába mártjuk és a felforrósított olajba tesszük úgy, hogy a virágzata legyen lefelé. A kiálló virágzati tengelyt egy olló segítségével eltávolítjuk, majd a másik oldalára átfordítva szép aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, bodzavirággal megszórva egy gombóc vaníliafagyalttal tálaljuk.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.
A szerzőről
Tücsökbogár konyhája