Cseresznyés cobbler (paleo)

  • 2017.06.26.
  • 9

Hetek óta készültem az elkészítésére, csak a nagy melegekben egyszerűen nem volt szívem bekapcsolni a sütőt. Tegnap kicsit enyhült a meleg, úgyhogy semmi akadálya nem volt az elkészítésének. Kész vanília fagyit adtam hozzá, de ha valaki házilag szeretné elkészíteni itt talál receptet hozzá.Hozzávalók:az alaphoz:1 kg cseresznyeAnyasüti puha
piskóta lisztkeveréka morzsához:5 dkg darált mandula5 dkg
Anyasüti puha
piskóta lisztkeverék5 dkg őrölt eritritol (vagy nyírfacukor, vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)4 dkg hideg, nem felolvasztott, de nem is beton kemény

kókuszolaja tálaláshoz:vaníliafagyia kókuszhabhoz:2 dl behűtött cocomas1-2 teáskanál eritritvaníliaA kimagozott cseresznyét összeforgatjuk a lisztkeverékkel. Tűzálló tál aljába tesszük (én egy 18 x 25 centis oválist használtam).
Rátesszük a morzsát, amihez valamennyi hozzávalóját összemorzsoljuk (mint a linzertésztánál), de nem gyúrjuk össze! A sütőt 160 fokra állítva további 55-60 percig sütjük. Langyosra hűtjük. Tálaláskor vaníliafagyit és kókuszhabot adunk mellé. A kókuszhabot habszifonnal készítjük. Az összes hozzávalót a szifonba tesszük. Összerázzuk. Egy patront engedünk bele. Ha esetleg folyósabb lenne a hab a szifont tegyük 15 percre fagyasztóba, utána már szilárdabb lesz.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!