Kapros túrós lepény (paleo)

  • 2016.08.03.
  • 6

Ehhez a pitéhez én most csak fél adag tésztát használtam el, a másik feléből gyümölcsös mini pitéket sütök majd. A lisztkeveréket mindenképpen jól keverjétek át mielőtt használnátok, mert kézműves termék lévén rétegenként vannak benne az alapanyagok. A másik felét vissza lehet tenni a csomagolásba és később felhasználni.Hozzávalók:
a tésztához:fél csomag
Magiszt-mentes nyújtható tészta alapliszt2 L-es tojás25 ml víz10 ml citromlé4 dkg folyékony kókuszolaja kenéshez:1 evőkanál kókuszolaja kapros túrós töltelékhez:
60 dkg
ToTu
15 dkg eritritol
4 tojássárgája2 kezeletlen citrom héja és leve1 dl
víz
1 csokor finomra vágott kaporA tésztához
habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát 25 x 25 centis, kókuszolajjal kikent hőálló tál aljába nyomkodjuk. Rásimítjuk a kapros túrós réteget, amihez a kapor kivételével minden
hozzávalóját turmixgépben vagy késes aprítóban összedolgozzuk, majd hozzáforgatjuk a kaprot is.
Végül 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.A Paleolit Éléskamra lisztkeverékekből könnyen és gyorsan süthetsz sós vagy édes finomságokat a megadott receptúra szerint. A termékek megvásárolhatók a bioboltokban, paleo üzletekben, webshopokban. A gyártó teljes kínálatát itt találod:http://www.paleonagykereskedes.hu/spl/265255/Paleo-lisztkeverekekAz értékesítési pontok egy része a Hol kapható? menüpontban szerepel.Ha szeretnéd, hogy kedvenc üzletedben kaphatók legyenek a keverékek, a gyártó oldalán ajánlhatod azt:http://www.paleonagykereskedes.hu/shop_contact.php