Szilvás pite (paleo)

  • 2017.08.12.
  • 5

Mondtam már, hogy szeretjük a pitéket? :) Ezúttal szilvásat készítettem. Ugye milyen szép lett? Nagy sikere van a családban.Hozzávalók:
a tésztához:1 csomag
Magiszt-mentes nyújtható tészta alapliszt5 dkg porrá őrölt eritrit4 L-es tojásfél dl víz20 ml citromlé7,5 dkg folyékony kókuszolajtovábbá:1 kezeletlen citrom reszelt héja1 evőkanál kakaóa kenéshez:1 evőkanál kókuszolaja töltelékhez:30 dkg Totu10 dkg eritrit2 tojás1 kezeletlen citrom leve és reszelt héjatovábbá:50 dkg magvaváló szilvaA tésztához
habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyikhez hozzákeverjük a citromhéjat, a másikhoz pedig a kakaót. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A világos tésztát 25 x 25 centis, kókuszolajjal kikent hőálló tál aljába nyomkodjuk. Ráöntjük, a tölteléket, amihez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját botmixerrel összedolgozzuk a töltelék többi hozzávalójával, nem baj ha kicsit darabos marad, majd hozzáforgatjuk a fehérjehabot. Kirakjuk a félbevágott szilvával. Rátesszük a két sütőpapír közt a forma méretére kinyújtott kakaós tésztát Nem árt, ha a nyújtást követően a papírral együtt tálcára téve kis időre visszatesszük a hűtőbe, könnyebben lejön majd a papír róla). Kicsit benyomkodjuk a szilvák közti üres részbe, hogy jobban kiadja a szilvák formáját. Végül 175 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a töltelék megdermedjen és a pite szépen szeletelhetővé váljék.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.