Birsalmás pite (paleo)

  • 2016.11.11.
  • 1

Márton napra készült ez a pite. Ha nincs kész birsalma lekvárunk, használhatunk hozzá almalekvárt is, amit akár a birs mintájára pillanatok alatt elkészíthetünk.Hozzávalók:a tésztához:15 dkg őrölt mandula1 teáskanál útifű maghéj2 tojás1/2 teáskanál foszfátmentes sütőpor1 evőkanál eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)a pitetál kenéséhez:diónyi kókuszolaja túrós réteghez:30 dkg
ToTu
(nem paleozóknak túró)8 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)1/2 vaníliarúd kikapart magjai1/2 citrom leve és reszelt héja3 lapzselatin (vagy 5 gramm por)1,5 dl víza birsalmás réteghez:

25 dkg házi birsalma lekvár (recept itt)a díszítéshez:almaA tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kézzel kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kihűtjük. Megtöltjük a túrókrémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk. Fél órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Végül rákenjük a birsalma lekvárt is.
Alma cikkekkel díszítjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.