Gyümölcsbőr az egészséges gumicukor birsből (paleo)

  • 2015.10.07.
  • 7

Elkezdődött a versenyekre való felkészítő táborok sora nálunk. A kisebbik lányom, hogy tudjon magával vinni valami nassolni valót gyümölcsbőrt kért. Birs volt éppen itthon, úgyhogy abból készült a hétvégére való.Hozzávalók:
1 kg birs1 fiter kotányi forraltbor fűszerkeverék (elhagyható)1-2 vőkanál eritritvízA birseket alaposan megmossuk, Magházukat eltávolítjuk. Héjastól kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi a fűszerrel és az eritrittel puhára főzzük. Leszűrjük. (A levet én felfogtan és gyümölcsteához használtam el.) A gyümölcshúst pépesre turmixoljuk. Két gáztepsire sütőpapírt fektetünk. Vékonyan rákenjük a gyümölcspépet, majd 80 fokos sütőben 2-3 órán át szárítjuk. A tepsiket közben néha megcseréljük. Ha kihűlt könnyedén lehúzható a papírról. Tetszés szerinti méretre és formára darabolható.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.