Rigó Jancsi torta (paleo)

  • 2013.11.25.
  • 6

Néhány szó elöljáróban a tortához. Panna lányom kérésére készült a 12. születésnapjára. Ő tervezte meg és találta ki a tésztát és a krémet hozzá, nekem csupán megvalósítani kellett. Büszke vagyok rá, mert nagyon jól kombinálta a dolgokat. :)A tortához érdemes
2 literes cocomast megvásárolni, mert a kettőből jön ki pont egy liternyi jól felverhető hab alap, a maradék pedig jól elhasználható az itt vagy itt található ételekhez.Sokan kérdezitek, hogy hol lehet beszerezni paleo alapanyagokat. Én például a netről a Zöld Malom webáruházból rendelek jó párat.A torta nem paleo változatát itt találjátok meg.Hozzávalók:a tésztához:25 dkg natúr gesztenyemassza7,5 dkg szoba hőmérsékletű kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)1/2 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak 1 evőkanál vaníliakivonat)3 tojás10 dkg steviaval készült étcsokoládé pasztilla vagy paleo étcsokoládé5 dkg eritritol (xilit)(nem paleozóknak cukor)sóa krémhez:1 liter kókuszkrém (amint írtam fentebb 2 liter cocomasból)25 dkg
steviaval készült étcsokoládé pasztilla
vagy
paleo étcsokoládé1/2 vaníliarúd kikapart magjai (nem paleozóknak 1 evőkanál vaníliakivonat)1 dkg por zselatin vagy 6 lap1/2 dl víza tetejére és a díszítéshez:10dkg + 20 db
steviaval készült étcsokoládé pasztilla
vagy
paleo étcsokoládéA csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. A gesztenyemasszát kihabosítjuk a kókuszolajjal. Hozzáadjuk a vaníliát és a tojások sárgáját. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a cukorral fényes, kemény habbá verjük. A harmadával fellazítjuk a gesztenyés masszát, majd a többit óvatosan, hogy össze ne törjön a hab, hozzáforgatjuk a maradékot is. 25 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. Amíg hűl elkészítjük a krémet, amihez a 2 literes coocomast 25 percre fagyasztó szekrénybe tesszük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. a kókuszkrém tetejéről leszedjük a nagyon sűrű részt (körülbelül a fele lesz és az alján egy jóval hígabb rész marad majd). Robotgéppel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a vaníliát, a vízben kis lángon felolvasztott zselatint és a folyékony, kissé vissza hűtött csokoládét. Óvatosan összeforgatjuk. A gesztenyés piskótát két lapra vágjuk. Az alsó részt visszatesszük a tortakarikába. 3-4 evőkanálnyi kivételével rátöltjük a krémet. Elsimítjuk rajta és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tetejét, amihez a felolvasztott csokoládét a gesztenyés piskótára kenjük, majd azonnal 16 cikkre (félbe, negyedbe, nyolcadokra, majd tizenhatodokra) vágjuk. Óvatosan rárakosgatjuk cikkenként a torta tetejére. A megmaradt krémmel, 8-as csillagcsőrrel ellátott habzsákkal feldíszítjük a tortát, majd a még meg nem dermedt csokoládéba nyomkodjuk az étcsokoládé pasztillákat is. Fogyasztásig hűtőben tároljuk. A krém nagyon jól megdermed, a torta szépen szeletelhetővé válik.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.