Aszalt barackos gyümölcskenyér (paleo)

  • 2017.12.11.
  • 7

A sütemény ötlete, az itt található kókuszkalácsból ered. Bármilyen szilikon formában elkészíthető, de hagyományos, sütőpapírral bélelt formákat is használhatunk hozzá. Én most a Silikomart Girotondo formáját használtam hozzá.Hozzávalók:10 dkg kókuszreszelék8 gramm
konjac liszt8 dkg porrá őrölt eritrit6 tojássótovábbá:25 dkg aszalt sárgabarack5 dkg cukormentes sárgabarack lekvár (recept itt)A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. A száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
Végül a kis kockára vágott sárgabarackot is hozzá adjuk. A
formába öntve,
175 fokra előmelegített
sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Ha kihűlt a formából kivéve, a mintát 6-os sima csőrös habzsákba rakott baracklekvárral kitöltjük. Máris fogyaszthatjuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!