Ribizlis kocka (paleo)

  • 2017.06.22.
  • 3

Az itt található Epres kocka mintájára készült, apróbb változtatással. A család szerint a savanykás ízvilágával nagyon jó kis üdítő sütemény, most a meleg napokra.Hozzávalók:a piskótához:12 dkg kókuszreszelék6 gramm
konjac liszt6 tojás6-8 dkg eritrita krémhez:40 dkg
Totu1,5 dl víz1 dkg zselatin8-10 dkg eritrit1-2 kezeletlen citrom reszelt héja és kifacsart leve1 vaníliarúd kikapart magjaitovábbá:20-25 dkg ribizliA kókuszreszeléket kávé darálóban, vagy késes aprítóban finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a konjac liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A verést folytatva hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját, végül habverővel óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos keveréket (azért habverővel, mert így a kókusz és a konjac nem tud csomós maradni). 25 x 25 centis sütőpapírral bélelt formába töltve, 175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Kihűtjük. Két lapba vágjuk. Az egyik lapot visszatesszük a formába. Ráöntjük a krémet, amivel csupán annyi a dolgunk, hogy a zselatint kis lángon feloldjuk a vízben, majd a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk, végül hozzáforgatjuk a leszemezett nyers ribizlit. Erre kerül a második lapp. Annyi időre, amíg a krém megszilárdul hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Végül 16 részre vágva kínáljuk. Díszítésként porrá őrölt eritrittel is megszórhatjuk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!