Meggyes pite (paleo)

  • 2017.06.16.
  • 4

A hétvégére készítettem ezt a süteményt, ha már egyszer dübörög a meggyszezon. :) Persze bármilyen más gyümölcs is kerülhet a tetejére. Ha kerek pitetál van, ahhoz is megfelel ez az anyaghányad.Hozzávalók:a tésztához:15 dkg őrölt mandula1 teáskanál útifű maghéj2 tojás1/2 teáskanál foszfátmentes sütőpor1 evőkanál eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)a pitetál kenéséhez:diónyi kókuszolaja túrós réteghez:30 dkg
ToTu
(nem paleozóknak túró)8 dkg eritritol (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)1/2 vaníliarúd kikapart magjai1/2 citrom leve és reszelt héja3 lapzselatin (vagy 5 gramm por)1,5 dl víza meggyes réteghez:60 dkg friss meggy vagy 1 üveg házi meggybefőtt a levével együtt (recept itt)5 dkg
eritrit (a befőtt esetében nem szükséges)fél dl víz (a befőtt esetében nem szükséges)2 dkg zselatinA meggyzselét már előző este elkészíthetjük. A meggyet a vízzel addig főzzük, amíg bő levet ereszt. A tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint és az eritritet. Befőtt esetén a levéből 1 decit felmelegítve feloldjuk a zselatint, majd a többi befőtthöz keverjük. Másnapig hűtőbe tesszük. A tészta valamennyi hozzávalóját összekeverjük, majd vizes kézzel kókuszolajjal kikent pitetálba nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 150 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Kihűtjük. Megtöltjük a túrókrémmel, amihez a zselatint a vízben kis lángon feloldjuk, majd a többi hozzávalóval együtt sima krémmé turmixoljuk. A meggyes zselét kis lángon folyósra melegítjük (épp, hogy csak folyjon) Rárakjuk a túrós rétegre. Visszatesszük a hűtőbe, amíg ez a réteg is megdermed. Citromfű bóbitával díszíthetjük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!