Rusztikus almás pite (paleo)

  • 2017.08.19.
  • 2

Az itt található áfonyás piténél megmaradt lisztet használtam fel ehhez a süteményhez, most ilyenre készítettem el. Bevált recept... mindenki szereti. Érdemes a linkekre rákattintani, mert sok jó ötletet találtok a formázásra (amiket mások sütöttek meg, a receptet felhasználva).Készült már így (recept itt)és így is (recept itt)Hozzávalók:
a tésztához:fél csomag
Magiszt-mentes nyújtható tészta alapliszt2,5 dkg porrá őrölt eritrit2 L-es tojás2,5 dkg víz10 ml citromlé4 dkg folyékony kókuszolaja kenéshez:1 evőkanál kókuszolaja töltelékhez:3 nagyobb alma1 dkg pektin5 dkg eritrit1 teáskanál fahéjA tésztához
habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tészta felét kókuszolajjal kikent 18 centis torta forma aljába nyomkodjuk, a másik felét pedig a forma oldalára. 175 fokos sütőben 10 perc alatt elősütjük. Az almákat metgisztítjuk, magházukat eltávolítjuk és vékonyan felszeleteljük. A pektint az eritrittel és a fahéjjal kávédarálóban porrá őröljük. Az elősütött tészta aljába szitáljuk a harmadát. rárétegezünk egy almát, amit megszórunk a fahéjas keverék felével. Újabb alma következik, majd a maradék keverék, végül az utolsó alma. A
sütőbe visszatéve, tartva a hőfokot 35-40 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, majd szeletelés előtt pár órára (a legjobb egy egész éjszakára) hűtőbe tesszük dermedni. A pektin felszívja az alma nedvességét, így nem ázik el a tészta.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk