Bodzavirágos fánk

  • 2013.05.13.
  • 5








Hozzávalók:





55 dkg finomliszt

10 dkg porcukor

2,5 dkg friss élesztő

3 dl langyos tej

1/2 dl limoncello, vodka vagy rum


5 dkg vaj


2 tojássárgája


8 száráról lecsipkedett bodza virága

1 reszelt alma (ha lehet inkább püré legyen)






a sütéshez:

1 liter olaj





A lisztet dagasztótálba tesszük. Közepébe kis fészket képezünk. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük a tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan kidagasztjuk. 1 órán át lefedve, meleg helyen kelesztjük. A tészta kicsit lágyabb, ezért bőven alálisztezett munkafelületen átgyúrjuk. Másfél ujjnyi vékonyra nyújtjuk. 5 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát, majd újabb kelesztés nélkül, bő, forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. (Én a villanytűzhely 4-es fokozatát használtam a 6-os nálam a legnagyobb.) Porcukorral meghintve tálaljuk.



A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.



Forrás: itt