Bodzavirágos fánk
- 2013.05.13.
- 5
Hozzávalók:
55 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
2,5 dkg friss élesztő
3 dl langyos tej
1/2 dl limoncello, vodka vagy rum
5 dkg vaj
2 tojássárgája
8 száráról lecsipkedett bodza virága
1 reszelt alma (ha lehet inkább püré legyen)
só
a sütéshez:
1 liter olaj
A lisztet dagasztótálba tesszük. Közepébe kis fészket képezünk. Beletesszük a cukrot. Rámorzsoljuk az élesztőt. Felöntjük a tejjel. Hagyjuk, hogy az élesztő 15 perc alatt felfusson. Hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan kidagasztjuk. 1 órán át lefedve, meleg helyen kelesztjük. A tészta kicsit lágyabb, ezért bőven alálisztezett munkafelületen átgyúrjuk. Másfél ujjnyi vékonyra nyújtjuk. 5 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a tésztát, majd újabb kelesztés nélkül, bő, forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. (Én a villanytűzhely 4-es fokozatát használtam a 6-os nálam a legnagyobb.) Porcukorral meghintve tálaljuk.
A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.
Forrás: itt
A szerzőről
Tücsökbogár konyhája