Őszibarack befőtt (paleo)

  • 2017.09.12.
  • 4

Még mindig van mit eltenni. :) Ezúttal barackbefőtt készült nálam, sárga húsúból, a hétvégén pedig fehér húsút teszek majd el.Hozzávalók üvegenként:50-60 dkg őszibarack5 dkg eritrit (akár el is hagyható, ha jó édes a barack)2 cm felhasított vaníliarúd
szénsavmentes ásványvízAz eritritet és a vaníliát csavaros tetejű üveg aljára tesszük. A barackokat pár másodpercre forrásba lévő vízbe mártjuk. Lehúzzuk a héját. Eltávolítjuk a magját és felkockázzuk. Az üvegbe tesszük. Felöntjük a vízzel. egy jégkrémes fa pálcikával leszorítjuk a gyümölcsöt, így nem tud feljönni a felöntő lé fölé és nem tud megbarnulni. Lezárjuk az üveget. Meggyőződünk róla, hogy a tetőnél nem ereszt
(azonnal észrevesszük, ha fejtetőre állítjuk az üvegeket). Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Ennyi... A képen lévő befőtt 3 hetes, nem változott a színe.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!