Néger kocka (paleo)

  • 2015.05.06.
  • 1

A nem paleos változatot itt találjátok. Érdemes megnézni a két sütemény közti külömbséget főleg a cukor miatt!Hozzávalók:a tésztához:12,5 dkg kókuszolaj2 tojás2 dl víz5-10 dkg nyírfacukor
10 dkg kókuszreszelék10 dkg
Yungas zöldbanán liszt8 dkg cukor és tejmentes étcsokoládé1 teáskanál szódabikarbónaa habhoz:6 tojásfehérje10 dkg porrá őrölt eritrit1 dkg por zselatintovábbá:2 dkg cukor és tejmente étcsokoládé1 teáskanál folyékony kókuszolajA csokoládét a kókuszolajjal kis lángon felolvasztjuk. Visszahűtjük, majd a tojással és a vízzel összeturmixoljuk. A többi hozzávalót hozzárakva sima, egynemű masszává dolgozzuk továbbra is a turmixgépet használva. Sütőpapírral bélelt 25 x 25 centis formába töltjük, végül 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük (tűpróba!) Kihűtjük. A habhoz a tojásfehérjéket a zselatinnal vízgőz fölött, habverővel addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. Továbbra is a vízgőz fölött tartva elkezdjük felverni habnak (én géppel), verés közben evőkanalanként hozzáadjuk a porrá őrölt eritritet is. Amikor a hab már keménnyé vált rákenjük a tésztára. Kiskanállal,szabálytalan alakzatban rácsorgatjuk a kókuszolajjal felolvasztott csokoládét a tetejére majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni, mielőtt szeletelnénk.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.