Meggyes lepény

  • 2013.05.03.
  • 0






Legnagyobb meglepetésemre a nagylány meggyes lepényt kért tegnap. Először azt hittem, hogy viccel... De nem... Szerette. :)


Hozzávalók:





10 dkg vaj

12,5 dkg cukor

1 teáskanál vanília kivonat

1 citrom reszelt héja

2 db tojás

20 dkg liszt

1 teáskanál sütőpor

1 dl tej

1 üveg meggybefőtt vagy 40 dkg friss kimagozott meggy

csipet só




A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, sót és a citromhéjat. Amikor már sima és egynemű a sütőporos lisztet a tejjel felváltogatva apránként hozzákeverjük. Egy 25 x25 centis formát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és jól megszórjuk a leszűrt meggybefőttel (természetesen bele is lehet forgatni). 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Még több fagyi receptem
itt.



A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám.

Címkék

Meggy