Kokhurt avagy kókusz joghurt (paleo)

  • 2017.04.04.
  • 7

Aki régebb óta követi a ténykedésemet az tudja, hogy nem vagyok kókusz rajongó. Engem zavar az íze a főtt ételekben, sós levesekben, pár kivételtől eltekintve. Viszont erre a joghurtra teljesen rákattantam, napok óta ezt reggelizem, hol csak magában hol meg granolával a tetején (recepteket itt találtok hozzá). Nincs kókusz íze!A joghurt készítéséhez a Vegital oldalán itt található fermentáló készüléket használtam (amióta megérkezett napi szinten dolgozik.) További recepteket itt találtok a géphez illetve itt.Hozzávalók:1 liter kókusztej1 teáskanál méz6 gramm nyílgyökér liszt1 YoBiotik natúr joghurtkultúra pro- és prebiotikumokkal
A kókusztejet langyosra melegítjük. A tűzről levéve hozzákeverjük a többi anyagot. A joghurt készítő poharakba töltjük (egyszerre csak a felét tudjuk elkészíteni, én a másik felét hűtőbe tettem és amint lejárt az első adag már tettem is be a következőt). Lezárjuk a poharakat. A fermentáló gépbe tesszük. A gép tetejét a helyére illesztjük Bekapcsoljuk a joghurt készítő programot és a többit a gép gondjaira bízzuk. Ha lejárt a program kihűtjük és fogyasztás előtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.Ma reggel szedtem ki azt a joghurtot ami viszont az alábbi anyaghányaddal készült, de ugyanazzal az eljárással, mint a fenti és tökéletes lett:Hozzávalók:4 dl kókusztejfél teáskanál méz3 gramm nyílgyökér liszt1 dl a fent leírt joghurtbólMegyek is reggelizni! :)A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!