Fordított almás diós kocka (paleo)

  • 2017.10.04.
  • 4

Az itt található fordított cseresznyés süti volt a kiindulási alap, ami annak idején nagy sikert aratott. Gondoltam, ha már egyszer október van, a mostani almást kicsit ősziesebb ízvilágúra készítem el.Hozzávalók:a tésztához:10 dkg kókuszreszelék5 dkg darált dió10 gramm
konjac liszt10 dkg porrá őrölt eritrit8 tojássótovábbá:5-6 alma5 dkg darált dió (vagy más csonthéjas)Sütőpapírral bélelt 25 x 25 cm-es formába
alját kirakjuk a megtisztított, felkockázott almával.
A kókuszreszeléket kávédarálóval, vagy késes aprítóval finomabb szemcséjűre őröljük. Összekeverjük a többi száraz hozzávalóval. A tojást kettéválasztjuk. A fehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk. A verést tovább folytatva egyesével hozzáadjuk a sárgákat is. Az elegyített száraz hozzávalókat ezután óvatosan forgatjuk hozzá. Vigyázzunk, hogy a hab ne nagyon törjön össze.

Az calmára öntjük.
175 fokra előmelegített
sütőben 40-45 perc alatt (tűpróba!) megsütjük. Langyosra hűtjük. Deszkára borítjuk. Az almás réteget megszórjuk a darált dióval. Ha teljesen kihűlt szeleteljük.A facebookon is követhettek,
itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a
Követed
lehetőségre is rákattintatok.A Google+-on
itt tudtok csatlakozni hozzám.Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek:
https://www.facebook.com/groups/523183661193999/
A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!