Csokoládéfagylalt

  • 2013.05.30.
  • 1

Többször megfőztem már, de soha nem éri meg, hogy rendes fénykép készüljön róla...Nagyon krémes, igazán tejcsokoládés, édes fagylalt.
Nagyjából Latsia receptjét használtam:
http://latsiakonyhaja.blogspot.hu/2010/06/csokolade-fagyi.html

Hozzávalók 6-7 dl fagylalthoz:
5 dl habtejszín (25% zsírtartalom)
1 tábla tejcsokoládé, 10 dkg
1-2 evőkanál kakaó
4 tojássárgája
4-6 dkg cukor (nekem a 10 dkg sok volt)

A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Egy kevés tejszínben elkeverjük a kakaóport, majd hozzáadva a maradék folyadékot felmelegítjük. Beletördeljük a csokoládét, felolvasztjuk, majd hozzácsorgatjuk a tojásos keveréket. Körülbelül 10-15 perc alatt sűrű, pudingszerű krémmé főzzük. Behűtjük, majd ha lehűlt, fagylaltgépbe öntjük és 20-30 perc alatt megfagyasztjuk. (Gép nélkül: műanyagdobozban mélyhűtőbe tesszük és félóránként átkeverjük, 5-6 alkalommal.)

Tálalás előtt fél órával kivesszük a hűtőből, hogy szépen gombócolható legyen.

Próbáljátok ki, addiktív. :)

Címkék

Fagylalt