Diós-narancsos sütemény

  • 2013.03.10.
  • 1



Ez a süti nem az én érdemem, hanem a páromé, de úgy gondolom, meg kell mutatnom, hogy más is elkészítse, mert nagyon egyszerű és finom. Igazi, "dobjunk össze gyorsan, valami finomat!" süti. Akár vendégvárónak is elkészíthetjük.




Diós-narancsos sütemény

Hozzávalók 25x35 cm tepsihez:
35 dkg liszt
20 dkg barna nádcukor
3 db tojás
3 db közepes alma
10 dkg vaj
1 db közepes narancs
10 dkg durvára vágott dió
1/2 cs sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj


Elkészítés:
Az almákat meghámozva, durvára reszeljük és kinyomjuk a levét.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájukat habosra keverjük a cukorral, vajjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a reszelt almát. A narancsot meghámozzuk és a gerezdeket szétbontva hozzáadjuk a narancshúst is. Ha lazább szerkezetű tésztát szeretnénk, akkor a narancs levét nyomkodjuk ki, azt ne adjuk hozzá.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához. Vajjal kikent tepsibe öntjük és a tetejét bőven megszórjuk durvára vágott
dióval. Előmelegített sütőben 190 fokon, 30-35 perc alatt megsütjük, majd miután kihűlt, kockára vágjuk és megszórjuk porcukorral.