Édes céklás-répás háromszögek

  • 2013.09.28.
  • 9







Hozzávalók

1 csomag Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270g

1 szál répa

1 nagy cékla

3 ek kristálycukor

5 dkg margarin

fahéj

1 tojás









1. A céklát főzzük meg, majd ha kihűlt reszeljük le egy tálba a répával együtt.

2. Olvasszunk serpenyőben vajat, majd pároljuk össze a répát és céklát, cukorral fahéjjal ízesítsük.

3. A tésztát 10 perccel elkészítés előtt vegyük ki a hűtőből, a sütőt melegítsük elő.

4. A kitekert tésztákat vágjuk kockákra, halmozzunk rájuk a cékla-répa töltelékből, és hajtsuk ketté, háromszöggé. Széleit nyomkodjuk le,kenjük le felvert tojással.

5. Az előmelegítette sütőben süssük pirosra.

Mellé édes tejfölt kínálhatunk.