Rizslisztes piskótatekercs (gluténmentes)

  • 2014.01.03.
  • 4

Tészta hozzávalói:5 tojás10 dkg rizsliszt5 dkg étkezési keményítő 15 dkg cukor / vagy méz , tetszés szerint1 késhegynyi szódabikarbóna1 evőkanál olvasztott vaj / vagy étolaj½ citrom leve és reszelt héjaTöltelék: bármilyen lekvár / vagy krém is lehetElkészítés:A tojások fehérjét habosra verjük a citromlével, kanalanként hozzáadva a cukrot, kemény habot készítünk belőle. Egyenként belekeverjük a sárgákat, belereszeljük a citromhéjat, és hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró zsiradékot.Végül lazán belekeverjük a szódabikarbónával, és az étkezési keményítővel elkevert lisztet. Ha nincs keményítőnk, liszt is jó helyette.Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk egyenletesen a masszát.Kb. 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és rögtön levesszük a hőt 180 °C-ra.A sütőt érdemes már akkor bekapcsolni, amikor elkezdjük kimérni a hozzávalókat, mire végzünk a tészta összeállításával, addigra kellőképpen bemelegszik.A tésztalapot kisütjük, kb. 20 perc alatt, sütőtől függően.A kész lapot tiszta konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt vizes ecsettel áthúzogatjuk, így könnyebben le tudjuk húzni róla a papírt.Bármilyen lekvárral megkenjük, feltekerjük, és miután teljesen kihűlt, szeleteljük.Ha krémmel töltjük, akkor azonnal feltekerjük a konyharuhával a lapot, és miután kihűlt, óvatosan kitekerjük, és akkor töltjük meg.Mivel nem tartalmaz kalászos gabonát, lisztérzékenyek is fogyaszthatják.