Fasírt sütőben sütve (kenyér nélkül, zabpehellyel, paleo)

  • 2013.02.14.
  • 2










Hozzávalók:



50 dkg darált sertéshús
(comb, vagy lapocka)

1 tojás

1 fej vöröshagyma

1 csapott evőkanálnyi kacsazsír

2-3 gerezd zúzott,
aprított fokhagyma

5 evőkanálnyi apró szemű
zabpehely

5 dkg reszelt cukkini

5 dkg reszelt sárgarépa

Ízlés szerint fűszerek:
só, bors, bio zöldségkeverék őrlemény



Elkészítés:



A zabpelyhet kevés forró
vízzel leforrázzuk, megsózzuk, ízesítjük, és hagyjuk állni addig, míg a hagymát
megpirítjuk.

A víz csak annyi legyen,
hogy a zabpehely megszívhassa magát a nedvességgel.



Az aprított hagymát a
zsírban puhára pirítjuk.

Amikor a felforrósított
zsiradékba tesszük a hagymát, azonnal kevés kis meleg vizet is adunk hozzá, így
egyszerre pirítjuk- pároljuk, emészthetőség tekintetében könnyebb lesz.

Addig tartjuk a tűzön
kevergetve, míg a hagyma meg nem puhul, közben, ha szükséges, mindig egy pici
vizet adunk hozzá.

Ha valakinek úgy tetszik,
a végén a fokhagymát is beleteszi, én azt a masszába teszem közvetlenül.



A húshoz adjuk a tojást, a
megpuhult zabpelyhet, a reszelt sárgarépát és cukkinit, a hagymát, jól
összedolgozzuk, közben még ízesítjük ízlés szerint.

Kalkuláljuk hozzá, hogy a
zabpehely már volt előzőleg ízesítve.

Kb. 15-30 percig
hagyhatjuk kicsit összeérni az ízeket, finomabb lesz.



Kézzel gömböket formálunk,
sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, tetejüket kissé lelapítjuk.

Előmelegített, 200 °C-os
sütőben sütjük szép pirosra kb. 40-50 perc alatt, a fasírtok méretétől és
sütőtől függően.



Nagyon finom lett, kívül
ropogós, belül puha omlós, másnapra is ilyen maradt. Tökfőzelékkel ettük.


Gluténmentesen is elkészíthető, vagy gluténmentes zabpehellyel, vagy gluténmentes zsemle, kenyér hozzáadásával.

Címkék

Paleo Tejmentes