Cukkinis rakott tészta

  • 2013.09.17.
  • 0










Hozzávalók:



50 dkg durum tészta
(penne)

50 dkg cukkini

30 dkg csirkemell

2-3 gerezd fokhagyma

1-2 teáskanálnyi bio ételízesítő,
ízlés szerint só, bors, őrölt paprika

1 db nagyobb, húsos
paprika

1 db vöröshagyma

15 dkg reszelt sajt

zsiradék






Elkészítés:



A tésztát puhára főzzük,
szűrőben lecsorgatjuk.

A vöröshagymát zsiradékon
kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a kis darabokra vagdalt csirkemellet,
fűszerezzük, és kavargatva a hús kifehéredéséig pirítjuk.

A felkockázott cukkinit
rátesszük, összeforgatjuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, és fedő alatt
összefőzzük, míg a cukkini is meg nem puhul. Nem kell sokáig főzni, inkább
pároljuk át, és hagyjuk kicsit besűrűsödni a keveréket.




Zsiradékkal kikent közepes
méretű tepsibe szórjuk
a tésztát, ráöntjük
a masszát, elkeverjük, a reszelt sajttal
megszórjuk.



Előmelegített, kb. 180-200
°C-os sütőben sütjük át, míg a teteje szépen megpirul.



A mennyiségekkel lehet
variálni, abból készült, ami itthon volt, nagyon finom egytálétel lett belőle.
Ízesíthetjük aprított petrezselyemmel, szeletelt paradicsom is mehet a
tetejére, kinek ízlése és fantáziája szerint.

Címkék

Tojásmentes