Zöld vacsora

  • 2012.05.14.
  • 9

Tegnap 2 órán keresztül Hugh-t és a csak számunkra új bolondériáját néztem a tévében. Azt találta ki, hogy vega lesz egy nyáron át. Nem mondom, hogy nincs hatással. Mármint amiket főz meg összedobál.
Nyilván kissé megkésve láthatjuk ezt a világ többi részéhez képest, a boldogabb félen már szakácskönyv is van jó ideje.

A borsócsíra mostanra már nem nevezhető annak. Hiába, kevesebbet tudok a feldolgozással foglalkozni, és persze akkor ültettem el, amikor a legnagyobb meleg volt, ki is nőtt 2 nap alatt.
Lassan virágozni készült volna a ládában a borsó, ha ma nem nyírom meg alaposan. A zsenge levelek nagyon jól használhatók mindenféle salátába, nagyon szeretem a borsóíz finomságát, nincs benne a szemek édessége.
A bébispenót meg szintén közvetlenül a kertből került gyakorlatilag a tálba a drága jó szomszédomnak köszönhetően.
Mondjuk ilyen esőben nem vicces a betakarítás, de megéri.
Azért egy pár falat sütit ettem utána.


BÉBISPENÓT ÉS ZSENGE BORSÓLEVÉL GERSLIVEL



1 csésze gersli

2 csésze zöldségalaplé

3 marék bébispenót

1 marék zsenge borsólevél

3 ek napraforgómag

2 szál újhagyma

8-10 szál metélő fokhagyma

2-3 ek szőlőmagolaj

1 ek citromlé

1-2 csipet Fleur de Sel

frissen őrölt bors

A gerslit hideg víz alatt alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és egy edényben az alaplével feltesszük főni. Kb. 15-20 perc alatt fedő alatt mérsékelt tűzön megfőzzük, hagyjuk a fedő alatt kihűlni, néha megkeverjük, hogy ne tapadjon össze.
A spenótot és a borsólevelet lemossuk, lecsepegetetjük. A napraforgómagot szárazon világosra pirítjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a metélő fokhagymát finomra vágjuk.
Egy nagy tálban minden összeforgatunk óvatosan.