Citromos-borsos

  • 2016.02.07.
  • 9

A Meyer citrom és szecsuáni bors párosítás majdnem olyan kézenfekvő, mint például az alma-fahéj, meggy-tonkabab. A bors kissé zsibbasztó aromája felerősíti a citrom fűszerességét.SZECSUÁNIBORSOS-CITROMOS KUGLÓFOK250 g vaj1 csésze nádcukor3 db tojás3 db Meyer citrom reszelt héja1 tk vaníliapaszta1½ csésze liszt2 tk sütőpor
3 ek szárazon pirított mák1 tk szárazon pirított szecsuáni bors½ tk sóA sziruphoz:3 db Meyer citrom leve6-7 ek porcukor2 ek Limoncello1 ek vanílialikőrA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy dupla kuglófformát kikenünk olvasztott vajjal.A puha vajat habosra verjük a cukorral, egyenként hozzáadagoljuk a tojásokat, ezután belekeverjük a vaníliát és a reszelt citromhéjat.A lisztet elvegyítjük a mákkal, a mozsárban finomra tört borssal, a sütőporral és a sóval, majd a vajas krémhez adjuk és az egészet simára keverjük. Ezután a masszát elosztjuk egyenlően a formában, majd betoljuk a sütőbe 35 percre.Ha megsült (tűpróba), kivesszük, hagyjuk pár percet hűlni, majd még forrón tálra borítjuk.Miközben sül a kuglóf, a citromlevet elkeverjük a porcukorral, felforraljuk és nagyjából a felére beforraljuk, ha lehúztuk a tűzről, belekeverjük a Limoncellót és a vanílialikőrt.A kuglófokat megszurkáljuk és meglocsoljuk a még forró sziruppal, aztán megszórjuk kevésporcukorral.