Teakóstoló Kínából 1. – Sweet Peach Fruit Tea

  • 2016.05.31.
  • 1

Pár hete elég nagy meglepetésemre megkerestek a Teavivre-től, hogy van-e kedvem megkóstolni pár teájukat. Nyilván volt. Nemsokára meg is érkezett a csomag az ötféle teát tartalmazó jó pár kis tasakkal.Közben elég sokat nézegettem a honlapot, ami szép, könnyen áttekinthető, rendkívül informatív, minden tea leírásában szerepel, hogy mikor, milyen országrészen, hogyan szüretelték. Sőt, a termelőről is megtudhatunk szinte mindent, ami lényeges az adott tea szempontjából.Rengeteg videó segít abban is, hogy eligazodhassunk a különféle teák elkészítését illetően.Most jött el az ideje, hogy nekiálljak végigkóstolni a teaválogatást:Premium Jasmine Dragon Pearls Green TeaYunnan Dian Hong Ancient Tree Black Tea White Peony (Bai MuDan) TeaTaiwan High Mountain Oolong Tea
Sweet Peach Fruit Tea













Van viszont olyan tea, amivel meg fogom várni az eszközöket, csészécskéket, nem lehet akármiben áztatni meg akármibe öntögetni egy-két meglehetősen kifinomult darabot.Elsőnek a Sweet Peach Fruit Tea került sorra, desszert utánra kerestem valami finomat és gyümölcsöset.A honlapon szereplő leírás szerint a nap bármelyik szakában remek frissítő lehet, csak nagy gondossággal válogatott és párosított virágszirmokat, szárított gyümölcsöket tartalmaz: hibiszkuszvirág, alma, narancshéj, krizantém mellett más ízesítők.Mindemelett csodás az illata, íze és aromája is. És valóban. Ahogy kinyitjuk a kis tasakot, megcsapja az orrunkat az intenzív nektarinos illat keveredve a narancs és a krizantém illatával.Áztatni 100 °C-os vízzel 1-5 percig érdemes, én megmaradtam az arany középútnál, 3 percig áztattam a kb. 200 ml vízben az 1 tk teakeveréket.Az íze is ugyanolyan gazdag, amilyen a színe, és miután szerencsére nem tömik tele hibiszkuszvirággal, csak enyhén savanykás, de közben gyümölcsösen édes. Ihatjuk forrón vagy hidegen, és ha egy kis édesítésre vágyunk, tegyünk bele kevés mézet.Én most egy könnyű sajttorta után ittam, tökéletes volt.