Palacsinta-nap

  • 2014.04.18.
  • 6

Alapból nem is gondolná az ember, hogy mi mindenből tud önellátó lenni. Például a citromból. Esetünkben a lime-ból. Az érett lime-nak majdnem olyan fűszeres az illata, mint a Meyer citromé. A színe mondjuk ugyanolyan narancssárga, az íze kissé édesebb, de a héját ha reszeljük, szinte ugyanaz a fűszeres illat. Tavaly nyáron.Éretten.Van ugye ez a pancake day, szóval kicsi palacsintákat sütünk. A teljesen kopasz lime fáról lehulló lime felhasználásával. Remélem, ha ki tudom végre rakni a szabadba a fát, kihajt.CITROMOS-MÁKOS KÓKUSZPALACSINTA
(15 db)4 db tojás¼ csésze kókuszkrém¾ csésze víz¼ tk vaníliapaszta2 ek méz1 db érett lime reszelt héja és leve½ csésze kókuszliszt2 tk sütőpor1 csipet só1 ek mákA tojásokat egy tálba ütjük, kis habverővel elhabarjuk. A kókuszkrémet szintén a habverővel keverjük a vízbe, majd a tojásokhoz öntjük. Belekeverjük a mézet és a vaníliát, belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét.A kókuszlisztet egy tálba szitáljuk, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a sót, a sütőport és a mákot. Majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk, simára keverjük, 10 percre félretesszük állni, hogy a kókuszliszt fel tudja szívni a folyadékot.Ezután serpenyőben kevés kókuszzsírt olvasztunk és 1 db palacsintára számolva 1 ek masszát csorgatunk bele. Egy közepes serpenyőbe 3 db fér el úgy, hogy meg is lehet fordítani. A közepesnél kissé gyengébb tűzön pár perc alatt megsütjük az egyik oldalát, majd egy spatula segítségével megfordítjuk. A másik oldalát is pirosra sütjük.Tányérra tesszük és mindegyikre csorgatunk kevés mézet és valamilyen gyümölcsöt rakunk rá. Én most
tonkababos-balzsamecetes meggydzsemet
raktam rá. Kell a savanykás íz ehhez a palacsintához.