Medvehagymás-sajtos krémleves
- 2013.04.21.
- 2
Mivel rengeteg medvehagymám volt, így bőven jutott erre a krémlevesre is belőle. A recept szintén Eszter blogjáról származik.
Az eredeti recept itt található.
A recept a blogról:
"Hozzávalók: (2 főre)
1 fej vöröshagyma
kb 8-10 dkg medvehagyma (egy csokor)
5 dkg reszelt trappista sajt
3 dl húsleves alaplé 3 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
egy kevés olaj
só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
kakukkfű
A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kevés olajon
megdinszteljük, majd a lisztet is rátesszük és mintha rántást
készítenénk, zsemleszínűre pirítjuk.
Hozzáöntjük a húslevest és beletesszük a sajtot is. Ha felolvadt benne a
sajt, akkor felöntjük a tejjel és fűszerezzük ízlés szerint a levest
sóval, borssal, egy csipetnyi kakukkfűvel és szerecsendióval.
Ha a hagyma már megpuhult a levesben, akkor a megmosott és nagyobb
darabokra vágott medvehagymát is a leveshez adjuk. Botmixerrel
pürésítjük a levest, majd pár percig még forraljuk.
Levesgyönggyel vagy pirított magokkal is tálalhatjuk"
Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy én 5 dl húslevessel, 3 dl tejjel és 2 dl tejszínnel készítettem el. Nekem így lett pont megfelelő a sűrűsége. Könnyed, tavaszi leves, érdemes kipróbálni.
A szerzőről
Lábas, fazék, fakanál