Medvehagymás-sajtos krémleves

  • 2013.04.21.
  • 2


Mivel rengeteg medvehagymám volt, így bőven jutott erre a krémlevesre is belőle. A recept szintén Eszter blogjáról származik.



Az eredeti recept itt található.



A recept a blogról:



"Hozzávalók: (2 főre)


1 fej vöröshagyma
kb 8-10 dkg medvehagyma (egy csokor)
5 dkg reszelt trappista sajt
3 dl húsleves alaplé 3 dl tej
2 csapott evőkanál liszt
egy kevés olaj

frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
kakukkfű

A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy kevés olajon
megdinszteljük, majd a lisztet is rátesszük és mintha rántást
készítenénk, zsemleszínűre pirítjuk.
Hozzáöntjük a húslevest és beletesszük a sajtot is. Ha felolvadt benne a
sajt, akkor felöntjük a tejjel és fűszerezzük ízlés szerint a levest
sóval, borssal, egy csipetnyi kakukkfűvel és szerecsendióval.
Ha a hagyma már megpuhult a levesben, akkor a megmosott és nagyobb
darabokra vágott medvehagymát is a leveshez adjuk. Botmixerrel
pürésítjük a levest, majd pár percig még forraljuk.
Levesgyönggyel vagy pirított magokkal is tálalhatjuk"


Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy én 5 dl húslevessel, 3 dl tejjel és 2 dl tejszínnel készítettem el. Nekem így lett pont megfelelő a sűrűsége. Könnyed, tavaszi leves, érdemes kipróbálni.