Kacsa színes palacsintában balzsamkrémmel és salátával

  • 2016.12.23.
  • 4

Nem kell mindig mindent ugyanúgy elkészíteni, tálalni és fogyasztani. A főzésben talán az a legjobb dolog, hogy variálható. Akár ugyan azt az ételt lerakhatjuk az asztalra több variációban is. Most a kacsacomb újabb verziója landolt a tányéron, ezúttal színes palacsintába tekerve, amely így akár az ünnepi asztalra is felkerülhet. Pláne, ha nem akarunk mindig halat enni karácsonykor.Hozzávalók (személyenként értelmezve a feltüntetett mennyiségek):A kacsához:1 nagyobb hízott kacsacombszójaszósz, gyömbérpor, fokhagymapor, méz, édes chiliszósz, 1 kisebb narancs leves és reszelt héja, balzsamecet, víz, sütőzacskóA színes palacsintához:1 tojás2 evőkanál finomlisztzsíros tejsó, frissen őrölt borsdurvára vágott petrezselyem zöldje szárával együttújhagyma zöldje (esetleg snidling) apróra vágvapiros kaliforniai paprika apróra vágvaétolajA balzsamkrémhez:2 evőkanál barnacukor1,5 dl vörösbor (amit a főzéshez használtunk)1,5 dl balzsamecet2 evőkanál méz (nem domináns ízű)1 evőkanál étkezési keményítőpici őrölt bors, csipet sópici vízFriss saláta:bármilyen, ízlésünk szerinti friss salátasó, frissen őrölt borscitromléolívaolajElkészítése:A kacsacombot befűszerezzük, majd sütőzacskóban 180 °C-on 1-2 óra alatt (kacsától függ) puhára és a bőrét ropogósra sütjük. A kész húst a csontokról lefejtjük, majd kevés szójaszósszal, friss narancslével, reszelt narancshéjjal balzsamecettel erősítjük az ízeket.A hússal ennyi a teendő.A tojásból, lisztből és zsíros tejből palacsintatésztát keverünk, amelyet sózunk, borsozunk és beleforgatjuk a színes zöldségeket. Negyed órát állni hagyjuk a tésztát, majd kevés olajon palacsintát sütünk.A balzsamkrémet
megfőzzük és hagyjuk hűlni. A balzsamkrém leírása itt található.