Medvehagymával tekert csirkemell M

  • 2013.04.21.
  • 4


Ezzel az étellel elfogyott a medvehagymám. Pár levél maradt, amelyből egy egyszerű csirkemelltekercs készült.



Hozzávalók (2 személyre):



1 egész csirkemell filé

6 nagyobb levél medvehagyma

2 tojás

2 cikk ömlesztett sajt (nem ízesített)

só, bors, pirospaprika

olívaolaj



panírozáshoz:



2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez



Elkészítése:



A csirkemell filékről leszedjük a kis szüzeket, megformázzuk, majd középen hosszában bevágjuk, kinyitjuk és két fólia között kiklopfoljuk a húsokat. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.

2 tojásból olívaolajon omlettet sütünk (a felvert tojást sózzuk, majd egy serpenyőbe öntjük és kevergetés nélkül, egyben megsütjük, mint egy palacsintát), ha megsült kettévágjuk.

A kiklopfolt és fűszerezett hússzeletekre rátesszük az omlettet, meghintjük pirospaprikával, ráfektetjük a medvehagyma leveleket, a végére rákenünk egy-egy cikk sajtot és szorosan feltekerjük.

A feltekert húsokat sózzuk, majd panírozzuk és bő olajban kisütjük.

A töltött hústekercset párolt rizzsel kínáljuk.



Tálaláskor a hústekercset vastagon felszeleteljük és így helyezzük a tányérra a köret mellé.