Zacskóban főtt tojás

  • 2016.11.20.
  • 6

Az interneten kering egy recept, amely annyira egyszerűnek és gusztának látszott, hogy gyorsan kipróbáltam. Reggelire, vacsorára tökéletes, hamar elkészül, laktató és kedvünkre variálható. Nagy előnye még, hogy eltüntethetőek a maradékok a hűtőből...Hozzávalók (2 személyre):4 egész tojás1 szál újhagyma (vagy amilyen hagyma van otthon)1 darab kaliforniai (pritamin, kápia) paprika, paradicsomízlés szerint egy darab kolbász, szalonna, sonka, bármi, amit kívánunkolívaolajsó, bors, pirospaprika1 főzésálló, vastagabb, zárható nylon tasakvalamint: egy akkora fazék, amelybe a zacskó kényelmesen belefér.Elkészítése:A -biztosan hőálló- nylon zacskóba öntünk egy pár evőkanál olívaolajat, majd elnyomkodjuk, hogy mindenhová jusson.Beleütjük a tojásokat, a felaprított tetszőleges hozzávalókat (a kolbászt, szalonnát, sonkát érdemes kicsit átsütni), sózzuk, tekerünk rá egy kis borsot, majd a kezünkkel egy kicsit "átmasszírozzuk" a tartalmát, hogy ne egészben legyen benne a tojás és elkeveredjen minden. Lezárjuk a zacskót és forrásban lévő vízbe csúsztatjuk, ahol 10-15 percig sütjük (ízlés szerint).Ha átfőtt, kicsúsztatjuk a zacskóból, egyben, vagy nagyobb darabokra vágva tálaljuk. Tálaláskor meghintjük kevés fűszerpaprikával.Ennyi az egész. Érdemes kipróbálni.