Shrek süti

  • 2013.03.31.
  • 4


Valamelyik nap azon gondolkodtam, hogy mennyi különféle recept található mindenféle termék zacskóján, dobozán. Egy időben gyűjtöttem ezeket, de egyszer sem csináltam meg egyiket sem, mert nem bíztam bennük. Sok olyan is volt közöttük, amelyek sütés nélkül készültek. Milyen jó ötlet egyébként a sütés nélkül készíthető sütemény. Egy csomó időt meg lehet spórolni és mivel kiváló blogok léteznek, ahol már kipróbált recepteket látni, az ember olyan szerencsés helyzetben van, hogy láthatja előre az eredményt, így biztosan nem fog csalódni. Nagy valószínűséggel termékcsomagoláson lévő receptet továbbra sem nagyon fogok kipróbálni, még akkor se nagyon, ha sütés nélküli lesz a süti, viszont bloggerek receptjeit továbbra is szívesen próbálom ki. Mint most, ezt a Shrek sütit. Olyasmi, mint a sütés nélkül készülő sportszelet, de kicsit ötletesebb, mert az egyik fele kapott egy szép zöld színt. Nagyon finom.

A receptre a "florakonyha blogon" találtam rá, az eredeti recept itt található (bár már ő is hivatkozott egy címre, ahol találta).



Az eredeti recept Flóra blogjáról:



"Hozzávalók












A tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz
25 dkg porcukor
25 dkg puha vaj
0,7 dl tej
1/2 rumaroma (12,5 g)
3 ek kakaópor
1 mandula aroma (25 g)


A tetejére:



10 dkg étcsokoládé
1 dkg vaj





Elkészítés



A darált kekszet, a
porcukrot, a vajat
és a tejet összegyúrjuk.
A tésztát két egyenlő
részre osztjuk.
Az egyik felébe a
kakaóport és a rumaromát belegyúrjuk.
A másik felébe pedig a
mandulaaromát tesszük.
Egy tepsibe nyomkodjuk
a kakaós masszát. A tetejét egyenletesen eligazgatjuk egy kanál
segítségével.
Erre jön a zöld tészta,
amit szintén egyenletesen elnyomkodunk.
A csokit és a vajat
megolvasztjuk, és bevonjuk vele a süti tetejét.
Hűtőbe tesszük 2 órára."

Két apró dolgon változtattam. Mivel jártam már úgy, hogy nem bírtam a csokimáz sérülése nélkül kioperálni a süteményt a formából (tepsiből), így sütőpapírral béleltem ki a tepsit, amibe raktam, így amikor kipihente magát a hűtőben -megdermedt a máz-, szépen kiemeltem a papírral együtt és forró vízbe mártott késsel vágtam szeletekre.

A másik, hogy a 10 dkg étcsokihoz több vajat kevertem, olyan 5 dkg-ot és vízgőzön melegítettem össze. Nekem az 1 dkg vajjal nagyon száraz volt (lehet a csoki fajtájától is függ a dolog). Minden mást úgy csináltam, ahogy a recept szól.




Nagyon tetszetős a végeredmény és finom is, érdemes kipróbálni.