Csupa csokis csokitorta

  • 2013.12.07.
  • 1

Legújabb tortám, amely egy kolléga barátnőjének készült (persze nem Cyrano módra). Belül már "szokásos" tejszínes csokikrém, felül marcipán, oldalt csokoládé borítás. A külsejét fedő csokiborítás újdonság volt számomra, de örültem, hogy sikerült, így a jövőben is előfordul majd, hogy így burkolok be tortát, mert nagyon szép felületet ad, bár azért van mit fejlődnöm ...Ehhez a tortához 10 db tojást, 20 dkg étcsokit, 40 dkg tejcsokit és 10 dkg fehér csokit, 20 dkg marcipánt, 4 dl tejszínt és még pár apróságot használtam fel. Receptet nem írom le, mert az gyakorlatilag ugyan az, mint mondjuk a kalocsai mintás tortánál. Néhány apró csavar, mint a piros ételfestékkel megszínezett piskóta, vagy a csokidíszek és csokiburkolat a fázisfotókon láthatóak.kevés piros ételfestéktől szép színe lesz a piskótánaka torta krémmel töltve és összeállítvaoldalát bekenjük a krémmel, hogy a csoki jól tapadjon majda torta magasságának megfelelő vastagságú sütőpapír csokizásra várvaés csokizva, az olvasztott csoki vastagon rákenvetetejére rákerül a marcipánOldalára pedig a csoki. A csokis papírral várni kell, míg dermedni kezd, aztán rásimítjuk a torta oldalára. Hűtőben teljesen hagyjuk megdermedni, majd a a papír könnyen lehúzható.a díszítéshez: csokiírókaa már "cicomázott" torta