Parajos gnocchi

  • 2016.03.18.
  • 2

... avagy spenótos nudli. Néhány hozzávalóból kiváló étel és miközben eszem rájövök, hogy a végén még megszeretem a spenótot. Hasonló a felismerés, mikor rájöttem, hogy már szeretem a töklotyót vagy a lencsefőzeléket. Alapvetően inkább húsevőnek tartom magam, mint zöldségevőnek, de mostanában kevesebb a hús és több a zöldség és jelentem, így is életben lehet maradni. Jön a tavasz, jönnek a friss zöldségek, így zöldségre fel!Hozzávalók (2-4 személyre, étvágytól függően):500 gr parajpüré (esetemben gyorsfagyasztott)3 nagyobb szem krumpli, melyet héjában megfőzünk4 dl tejszín1 dl víz3 ducibb gerezd fokhagyma finomliszt
olívaolajsó, borsElkészítése:A gnocchi elkészítése megtalálható a blogon. A parajszósz elkészítése még ennél is egyszerűbb. A kiengedett parajt alaposan kinyomkodjuk, a felesleges vizet eltávolítjuk belőle. Kevés olívaolajat meglangyosítunk, rátesszük a reszelt fokhagymát, pár percig forgatjuk, majd mehet rá a paraj. Átforgatjuk, felöntjük a tejszínnel és pici vízzel, majd beforraljuk. Közben sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A mártásba aztán mehet a kifőtt gnocchi és készen is vagyunk.Tálaláskor ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal (esetemben füstölt sajt és egyszerű trappista keveréke).Ennyi az egész.