Sajtos rúd

  • 2013.09.02.
  • 5


Még egy nasi. Egyik nagy kedvencem, a sajtos rúd. Egy baj van csak vele, hogy nem lehet belőle eleget sütni, nagyon hamar elfogy. A recept egy klasszikusból, Horváth Ilona alap szakácskönyvéből való. Úgy jó, ahogy van, bár a készítését leegyszerűsítettem kicsit.



Hozzávalók:



14 dkg finomliszt

14 dkg margarin

14 dkg főtt, áttört burgonya

14 dkg parmezánízű vagy ementáli sajt (esetemben trappista)



a tetejére:

egy tojás

5 dkg reszelt sajt



Elkészítése:



A hozzávalókat összedolgozzuk, majd egy órát pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk, megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal és derelyemetszővel vékony csíkokra vágjuk.



Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a darabokat, majd 190 °C-ra melegített légkeveréses sütőben (gázon nagyobb fokozat) nagyjából 10 perc alatt világos pirosra sütjük.