Joghurtos dinnyeleves

  • 2017.09.16.
  • 9

Ez a leves még a dinnyesalátával együtt készült a múltkor, de elmaradt a publikálása. Itt az ősz a nyakunkon, de még előfordulhat a dinnye utolsó mohikánja a kezünk alatt, így felrakom. Hátha valakit megihlet még. Egyszerű, gyors, akár az utolsó nyári napokra...Hozzávalók:Görögdinnye húsa (magozva, tisztítva, nagyjából 60-70 dkg)Natúr görög joghurt (a nagy poharas kiszereléssel)1 evőkanál rózsavíz2 evőkanál juharszirupcsipet sómenta, limeElkészítése:A tisztított és magozott görögdinnye húsát a joghurttal, csipet sóval, egy lime levével, a rózsavízzel és a juharsziruppal alaposan leturmixoljuk, majd átszűrjük. Fontos, hogy görög joghurt legyen, mert az jó minőségű, krémes, nem csak savó az egész.Tányérba téve (hidegen tálalva) megszórjuk a lime reszelt héjával, felvágott mentalevelekkel és kisebb darabokra vágott dinnyedarabokkal.Finom, sűrű, krémes leves. Ha a gyümölcslevest már unjuk, kiváló alternatíva.