Bakonyi sertésszelet - ahogy én készítem

  • 2017.06.04.
  • 7

Így néz ki a kedvenc szaftos húsom :)
Bakonyi sertésszelet - ahogy én készítemHozzávalók:50 dkg sertéskaraj25 dkg csiperke gomba5 cikk fokhagyma1 db zöldpaprika2 fej vöröshagyma2 paradicsom5 dkg szalonna2 ek zsírsó, bors, paprika, petrezselyemzöldlisztalaplé vagy víz1,5 dl tejfölElkészítés:A gombákat megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk, 4-6 darabra, így jobban érződik az ételben. A szalonnát felkockázzuk. A zöldségeket szintén apró kockákra vágjuk. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk mindkét oldalukat.Egy serpenyőben megpirítjuk a szalonnákat, rádobjuk a gombákat. Ha szükséges, pótoljuk a zsiradékot zsírral. Miután megpirult, kiszedjük egy tálba. A hússzeleteket A zsíros serpenyőbe elősütjük hússzeleteket, ezeket is kiszedjük.
A forró zsíros serpenyőbe tesszük a hagymát, fokhagymát, megfonnyasztjuk, fűszerezzük pirospaprikával. Jöhet bele a zöldpaprika, paradicsom, ezekkel összeforgatjuk, majd beletesszük az elősütött hússzeleteket. Kerül még bele petrezselyemzöld, majd felöntjük annyi alaplével, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főzzük. Mikor már félig megfőtt a hús, beletesszük a szalonnás gombát is, kis lángon tovább pároljuk. Ha a hús puhulása előtt elfőtt az alaplé, még pótoljuk, legyen jó szaftos. Kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzunk utána. Ha elkészült, a tejfölt összekeverjük 2 evőkanál liszttel, egy levesmerőnyi szafttal és a húsokra öntjük. Elkeverjük, 2-3 percet még főzzük, majd készen is van. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel.Az az érzésem, hogy mostanában folyamatosan vagy Szabolcs, vagy a lakás életét mentem...Jövő hétvégén készülünk Marosvásárhelyre, öcsém egyetemi ballagására. Babástól. Kicsit izgulok, ez lesz az első nem itthon alvás, apa-anya-baba egy ágyban alszanak majd, ez is új lesz. Ez lesz az első hosszabb út... Nagyon korán, hajnali 5-kor indulunk... Várom is, aggódok is, de nem viszem túlzásba, remélem. Ilyen elegáns lesz: