Rumos szilvakrémleves

  • 2013.08.09.
  • 5

Soha nem készítettem és nem is ettem még szilvalevest. Gabriella blogján rábukkantam erre a finomságra és elkészítettem a múlt hétvégén. Szerintem nagyon finom lett, megéri kipróbálni! :)







Rumos szilvakrémleves



Hozzávalók:



1 kg szilva
1 citrom
4 dl joghurt
2 ek rumaroma
8 db szegfűszeg
barna cukor ízlés szerint
2 kk őrölt fahéj
1 ek liszt


Elkészítés:



A szilvát megmossuk, kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel vagy turmixxal pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszegeket, amiket megkaptam. Visszatesszük egy kicsit még forrni, de előtte ízlés szerint megcukrozzuk. A végén ízesítjük rumaromával. Vanília fagylalttal és tejszínhabbal tálaljuk.

Címkék

Desszert Leves Szilva