Almarózsa
- 2013.03.20.
- 6
Amikor megláttam ezt a receptet,
összecsordult a nyál a szájamban. „Ez csak jó lehet!” – gondoltam magamban,
biztos, hogy elkészítem, nem volt kétség. Kapóra, jött, hogy Detti, a NassolóNaplopó gasztróblog szerzője, Robi mesterrel a Táblácska alapítójával, épp
játékot hírdetett meg, blogjának 2 éves születésnapja alkalmából. Ez alkalomból
írom ezt a bejegyzést, de ha nincs játék, akkor is biztos elkészítem ezt a
finomságot. Detti blogjáról annyit, hogy nagyon szimpatikus, gazdag
receptekben, ötletekben, képekben, érdemes rákattintani, biztos, hogy mindenki
talál benne valami neki tetsző finomságot. Mindenféle témát megtaláltok
nála:
recepteken kivül, személyes
dolgokat is belefűz mondanivalójába, mint a család is. Na és a neve is tetszik:
Nassoló Naplopó :), főképp, hogy én is szívesen
nassolok, amikor csak tehetem :)
És akkor jöjjön is az almarózsa,
ahogy én készítettem. Bizony be kell valljam, van benne kis hiba: mégpedig az,
hogy csak féladagot készítettem.
Így a mennyiségeket is
az alapján írom le, így tisztességes, de legközelebb dupla adag lesz!
Ha tetszik a recept, a képek, kérlek segíts egy szavazatt az alábbi linken, a szavazás menüpont alatt az
Almarózsa, Katalin Bardocz képre a szavazás
gombra kattintva. Előre is köszönöm:
Szavazás
Almarózsa
Hozzávalók:
·
1 csomag levelestészta
·
3 nagy alma
·
5,5 ek cukor
·
1 tk őrölt fahéj
·
Kb. 1 liter víz
·
2 ek citromlé
Meggondolatlanul zöld almákat
vettem, így nem piros- , hanem sárga rózsák lettek, de nem baj, szeretem a
sárga rózsát is. :)
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, félbevágjuk
és a magházukat karalábévájó vagy kiskanál segítségével eltávolítjuk.
A liter vízbe beleszórunk 3 ek
cukrot és belecsorgatunk 2 ek citromlevet
A szerzőről
Kata a konyhában