Almarózsa

  • 2013.03.20.
  • 6



Amikor megláttam ezt a receptet,
összecsordult a nyál a szájamban. „Ez csak jó lehet!” – gondoltam magamban,
biztos, hogy elkészítem, nem volt kétség. Kapóra, jött, hogy Detti, a NassolóNaplopó gasztróblog szerzője, Robi mesterrel a Táblácska alapítójával, épp
játékot hírdetett meg, blogjának 2 éves születésnapja alkalmából. Ez alkalomból
írom ezt a bejegyzést, de ha nincs játék, akkor is biztos elkészítem ezt a
finomságot. Detti blogjáról annyit, hogy nagyon szimpatikus, gazdag
receptekben, ötletekben, képekben, érdemes rákattintani, biztos, hogy mindenki
talál benne valami neki tetsző finomságot. Mindenféle témát megtaláltok
nála:
recepteken kivül, személyes
dolgokat is belefűz mondanivalójába, mint a család is. Na és a neve is tetszik:
Nassoló Naplopó :), főképp, hogy én is szívesen
nassolok, amikor csak tehetem :)

És akkor jöjjön is az almarózsa,
ahogy én készítettem. Bizony be kell valljam, van benne kis hiba: mégpedig az,
hogy csak féladagot készítettem.
Így a mennyiségeket is
az alapján írom le, így tisztességes, de legközelebb dupla adag lesz!





Ha tetszik a recept, a képek, kérlek segíts egy szavazatt az alábbi linken, a szavazás menüpont alatt az
Almarózsa, Katalin Bardocz képre a szavazás
gombra kattintva. Előre is köszönöm:



Szavazás









Almarózsa

Hozzávalók:





·








1 csomag levelestészta
·








3 nagy alma
·








5,5 ek cukor
·








1 tk őrölt fahéj
·








Kb. 1 liter víz
·








2 ek citromlé









Meggondolatlanul zöld almákat
vettem, így nem piros- , hanem sárga rózsák lettek, de nem baj, szeretem a
sárga rózsát is. :)



Elkészítés:



Az almákat megmossuk, félbevágjuk
és a magházukat karalábévájó vagy kiskanál segítségével eltávolítjuk.














A liter vízbe beleszórunk 3 ek
cukrot és belecsorgatunk 2 ek citromlevet





Címkék

Desszert Alma