Sütés nélküli epertorta
- 2013.06.16.
- 7
Ez a torta édesanyám születésnapjára készült és nagy előnye, hogy sütés nélküli. Ebbe a nagy melegekben, pont jól esik.
Sütés nélküli epertorta
Hozzávalók:
A keksz alaphoz:
40 dkg darált háztartási keksz
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor
A pudingos réteghez:
1 csomag eper ízű pudingpor
4 dl tej
3 ek porcukor
A mascarponés krémhez:
25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
5 ek porcukor
2,5 dl tejszín
10 g zselatinpor
Továbbá:
40 dkg eper
babapiskóta
eper és kakaó a díszítéshez
szalag
Elkészítés:
A kekszalaphoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
Az epres pudingport összekeverjük a porcukorral és 1/2 dl tejjel, a maradék tejet odatesszük főni. A csomómentesre kevert pudingport is hozzáöntjük a fövő tejhez és folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ráöntjük a keksz alapra és hagyjuk kihűlni.
Az eperszemeket megmossuk, megpucoljuk és szeletekre vágjuk. Miután kihűlt a puding, eloszlatjuk rajta az eperszeleteket.
A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A zselatinport kb. 1/2 dl vízben, gőz fölött felolvasztjuk és a mascarponés krémhez keverjük, majd az egészet rákenjük az epres rétegre. Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk, hogy szilárduljon meg minden réteg.
Másnap lekapcsoljuk a tortakarimát és körberakjuk babapiskótával, amit átkötünk egy szalaggal. Egy kartonpapírból köralakot vágunk és abba egy szívet, majd ezt a torta fölé tartjuk és megszórjuk kakaóval. Eperszemekkel díszítjük.
A szerzőről
Kata a konyhában