Sütés nélküli epertorta

  • 2013.06.16.
  • 7

Ez a torta édesanyám születésnapjára készült és nagy előnye, hogy sütés nélküli. Ebbe a nagy melegekben, pont jól esik.








Sütés nélküli epertorta



Hozzávalók:



A keksz alaphoz:



40 dkg darált háztartási keksz
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor



A pudingos réteghez:



1 csomag eper ízű pudingpor
4 dl tej
3 ek porcukor



A mascarponés krémhez:



25 dkg mascarpone
2 cs vaníliás cukor
5 ek porcukor
2,5 dl tejszín
10 g zselatinpor



Továbbá:



40 dkg eper
babapiskóta
eper és kakaó a díszítéshez
szalag



Elkészítés:



A kekszalaphoz a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.




Az epres pudingport összekeverjük a porcukorral és 1/2 dl tejjel, a maradék tejet odatesszük főni. A csomómentesre kevert pudingport is hozzáöntjük a fövő tejhez és folyamatos kevergetés mellett sűrű pudingot főzünk belőle. Ráöntjük a keksz alapra és hagyjuk kihűlni.




Az eperszemeket megmossuk, megpucoljuk és szeletekre vágjuk. Miután kihűlt a puding, eloszlatjuk rajta az eperszeleteket.




A mascarponét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A zselatinport kb. 1/2 dl vízben, gőz fölött felolvasztjuk és a mascarponés krémhez keverjük, majd az egészet rákenjük az epres rétegre. Egy éjszakára a hűtőbe hagyjuk, hogy szilárduljon meg minden réteg.




Másnap lekapcsoljuk a tortakarimát és körberakjuk babapiskótával, amit átkötünk egy szalaggal. Egy kartonpapírból köralakot vágunk és abba egy szívet, majd ezt a torta fölé tartjuk és megszórjuk kakaóval. Eperszemekkel díszítjük.

Címkék

Torta Desszert Eper