Lecsós karfiol

  • 2013.07.12.
  • 1


Valamiért egy kifejezetten húsmentes, zöldséges fogásra vágytam. Adott volt a karfiol és a többi zöldség is, így ezt találtam ki. Köretnek is eltudom képzelni, de így magára is nagyon jól esett.








Lecsós karfiol



Hozzávalók:



50 dkg karfiol
2 paradicsom
1 paprika
2 hagyma
3 cikk fokhagyma
zsír vagy olaj
só, bors
pirospaprika fűszer
1 kis doboz tejföl (nálam 170 gr)
1 tojás
oregánó
ételízesítő
5 dkg reszelt sajt



Elkészítés:



A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük és bő,sós vízben megfőzzük. Elkészítjük a lecsót: a zöldségeket felaprítjuk, a hagymát és paprikát olajon vagy zsíron megdinszteljük, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, hozzáadjuk a paradicsomot és az apró kockákra vágott fokhagymát. Fedő alatt főzzük egy kevest, míg a paradicsom is megpárolódik. Óvatosan, hogy ne törjük össze, belekeverjük a főtt karfiolrózsákat, majd az egészet egy tűzálló tálba rakjuk. A tejfölet összekeverjük a tojással, megszórjuk az oregánóval és az ételízesítővel, leöntjük vele a karfiolt. Megszórjuk reszelt sajttal és sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Címkék

Főétel Karfiol