Diós–kávés pohárdesszert
- 2017.04.19.
- 9
Legszívesebben pohárdesszertet készítek, ha édességre van szükség. Ezt tudom a legkevésbé elrontani :))Fotó: Máthé ZoltánDiós–kávés pohárdesszertHozzávalók (4 adaghoz):2 marék dióbél25 dkg mascarpone3 tojás2 ek porcukor1 kk vaníliás cukor8 db babapiskóta1,5 dl babkávékakaó a díszítéshezElkészítés: A dióbelet apróra vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A mascarponet simára kavarjuk a tojások sárgájával, cukrokkal, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket, legvégül pedig a dióbelet. Fagylaltos kelyhek aljába teszünk egy-egy evőkanálnyit a krémből, majd két-két kávéba mártott babapiskótát. Szétosztjuk a maradék krémet és kakaóval díszítjük a tetejét. Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.
A szerzőről
Kata a konyhában