Padlizsán fasírt
- 2013.06.07.
- 6
A héten láttam meg Ritánál ezt a receptet, egyből megtetszett, így a barátnőmnél el is készítettük. Nagyon ízlett, kapros mártogatóssal ettük :) Ehetjük csak mártogatóssal, de köretnek is megfelel!
Padlizsán fasírt
Hozzávalók:
50 dkg padlizsán
1 fel vöröshagyma
1 tojás
4-5 ek zsemlemorzsa
só, bors
olaj
Elkészítés:
A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk és a felaprított hagymával együtt , megsózzuk, kevés olajon megdinszteljük, annyira, hogy a padlizsánkockák legyenek jó puhák. Amikor már langyosra, de akár teljesen kihűlt, összekeverjük a tojással és annyi zsemlemorzsával, hogy formázható masszát kapjunk. Lapos fasírtokat formázunk és olajban mindkét oldalukat megsütjük.
A szerzőről
Kata a konyhában