Kekszszalámi
- 2013.03.29.
- 1
Egy közismert desszesrtet hoztam mára, amit az öcsém készített el édesanya receptje alapján. Nagyon bevált ez a recept, szeretettel ajánlom nektek is:)
Kekszszalámi
Hozzávalók:
35 dkg cukor
6,5 dl víz
50 dkg keksz
2 ek kakaó
15 dkg margarin
Elkészítés:
A vízben a cukrot addig főzzük, míg elolvad, majd beletesszük a margarint is, azt is elolvasztjuk benne. Legutoljára a kakót adjuk hozzá. Összefőzzük. A kekszet durvára törjük és jól összedolgozzuk a kakaós keverékkel. Fóliába csomagoljuk, hosszúkás alakba, a két végén megkötözzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap szeletelve, a fóliát "lehámozva" tálaljuk.
A szerzőről
Kata a konyhában