Spagetti pirított rókagombával

  • 2013.09.24.
  • 8


Épp egy nagy váltás közepette vagyok, így csak ilyen egyszerűen összedobható ételekre van időm és energiám.




Költözöm! Csíkszeredából Kézdivásárhelyre... Örülök is, mert hazamehetek édesanyámhoz, a páromhoz, de fáj is a szívem elmenni innen, Csíkszeredából, nagyon megszerettem. 7 évet laktam itt, ezalatt sok barátot szereztem, sokat voltam boldog, sok helyet megszerettem, nagyon sok jó emlékem van. Ebből a 7 évből 5 és felet ugyanott dolgoztam egy nagyon jó munkaközösséggel, sokat tanultam mindenféle téren, kaptam egy családot itt. Remélem a változás is örömöket fog hozni, igyekszem lelkesnek maradni és pozitívan látni a dolgokat, mert tudom, hogy otthon várnak rám :)









Spagetti pirított rókagombával



Hozzávalók:



40 dkg spagettittészta
30 dkg darált sertéshús
2 közepes fej vöröshagyma
3 ek paradicsompaszta
Maczalik fűszerkeverék (vagy pizza- vagy Provence-i fűszerkeverék)
kb. 15 dkg rókagomba

sajt
olaj



Elkészítés:



A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Rárakjuk a darált húst, szétnyomkodjuk, kavargatjuk, pirítjuk. Sózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, beletesszük a paradicsompasztát és felöntjük kb 1,5 dl vízzel. Lefödjük, kis lángon készítjük. Közben ellenőrizzük, ha elfőtte a vizet, pótoljuk. Közben a rókagombát (vagy egyébb gombát is lehet) megtisztítjuk, felkockázzuk és olajban megpirítjuk, sózzuk. A spagettitésztát sós, fövő vízbe teszünk főni. Mikor készen van, leszűrjük és összekeverjük a darált húsos raguval.Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal és a pirított gombával.