Sárgarépa krémleves

  • 2017.04.11.
  • 3

Felkérést kaptam, hogy főzzek a Nőileg magazin áprilisi lapszámába, ami nagyon sokat jelent nekem. A mostani és a további pár receptjeim azok lesznek, amiket az újságnak készültek.
Fogadjátok szeretettel! :)Sárgarépa krémlevesFotó: Máthé ZoltánHozzávalók:
40 dkg sárgarépa20 dkg burgonya1 kk frissen reszelt gyömbér1 kk kurkumaolaj1 dl narancslé1,5 l zöldség alaplésófehérbors10 dkg gorgonzola2 dl tejszínElkészítés:Villával összetörjük a gorgonzolát, simára keverjük a tejszínnel. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Egy fazékban olajat hevítünk, 2 perc alatt megpirítjuk rajta a zöldségeket. Hozzáadjuk a kurkumát, gyömbért, alaplevet, narancslevet, sózzuk, borsozzuk, addig főzzük forralva, míg a zöldségek megpuhulnak. Beleöntjük a gorgonzolás tejszín egyharmadát, majd turmixgépben van botmixerrel pépesítjük. Tálaláskor a megmaradt gorgonzolás tejszínt kínáljuk mellé. Tipp:készíthetünk mellé ropogós sárgarépa chipset. Egy sárgarépát meghámozunk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat „hámozunk” róla, liszttel megszórjuk, és kevés olajban megpirítjuk. Egyszerre csak keveset teszünk az olajba, nagyon hamar, 1 perc alatt kész lesz.