Túrós-sajtos pogácsa
- 2013.09.02.
- 1
Most először készítettem pogácsát, nagyon tetszik a recept, szerintem máskor is ezt készítem. Nagyon egyszerű, könnyen megjegyezhető, csak a vaj, túró és liszt mennyisége kell egyenlő legyen. Nálam juhtúróból készült, az eredeti receptben tehéntúróból, biztos úgy is nagyon finom.
Túrós-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
25 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg liszt
só
1 tojás
kb 20 dkg sajt
Elkészítés:
A túrót, vajat, sót, lisztet összegyúrjuk. Kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Mindegyik oldalát behajtogatjuk, befedjük a sajtot, és hűvös helyen hagyjuk legalább fél órát. Újból kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra és lisztezett pogácsaszaggatóval kivágjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.
A szerzőről
Kata a konyhában