Túrós-sajtos pogácsa

  • 2013.09.02.
  • 1

Most először készítettem pogácsát, nagyon tetszik a recept, szerintem máskor is ezt készítem. Nagyon egyszerű, könnyen megjegyezhető, csak a vaj, túró és liszt mennyisége kell egyenlő legyen. Nálam juhtúróból készült, az eredeti receptben tehéntúróból, biztos úgy is nagyon finom.







Túrós-sajtos pogácsa



Hozzávalók:



25 dkg túró
25 dkg vaj
25 dkg liszt

1 tojás
kb 20 dkg sajt



Elkészítés:



A túrót, vajat, sót, lisztet összegyúrjuk. Kinyújtjuk és megszórjuk a reszelt sajt felével. Mindegyik oldalát behajtogatjuk, befedjük a sajtot, és hűvös helyen hagyjuk legalább fél órát. Újból kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagságúra és lisztezett pogácsaszaggatóval kivágjuk. Megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 200 fokos sütőben kb 15 perc alatt pirosra sütjük.

Címkék

Sajt