Rókagomba tokány

  • 2013.06.28.
  • 8

Hétvégi bográcsoláshoz kíváló recept, de otthon is elkészíthető, fazékban. Jó étvágyat hozzá! :)






Rókagomba tokány



Hozzávalók:



25 dkg rókagomba
4 szem krumpli
1 kaliforniai paprika
2 paradicsom
2 hagyma
pár szál petrezselyemzöld

bors
pirospaprika
1 kk Piros Arany
1 ek tejföl
olaj



Elkészítés:



A hagymát és a paprikát felaprítjuk, olajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és belerakjuk a felkockáz paradicsomot, petrezselyemzöldet és pár percig hagyjuk együtt rotyogni. A rókagombát megtisztítjuk, leforrázuk, felkockázzuk és a szintén felkockázott krumplival a zöldséges alaphoz adjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beletesszük a Piros Aranyat. Aki csipősen szeretné az tehet bele csipős Piros Aranyat vagy szárítot chilit. Mikor megpuhult a krumpli, adunk hozzá kis tejfölet, összekavarjuk és friss zöldségsalátával tálaljuk.

Címkék

Gomba Főétel