Gyümölcsös pulykamáj
- 2013.04.10.
- 6
Mint már említettem többször is, szeretjük a gyümölcs-hús kombinációt és ez érvényes a máj-gyümölcsre is. Ezúttal aszalt szilvával és almával készült. Recept kisebb módosításokkal
innen.
Gyümölcsös pulykamáj
Hozzávalók:
50 dkg pulykamáj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
szárnyas zsír (nálunk kacsa)
3 alma
5 dkg vaj
1 dl tejföl
10 szem aszalt szilva
só, bors
pirospaprika
majoranna
fahéj
chili
Elkészítés:
A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, az aszalt szilvákat harmadoljuk. A hagymát, fokhagymár finomra aprítjuk és zsíron megpirítjuk, majd hozzákeverjük a pirospaprikát. Beletesszük a májat, sózzuk (azt olvastam, hogy nem igaz, hogy megkeményedik a máj emiatt, jó volt), borsozzuk, majorannával fűszerezzük. Hagyjuk pirulni, közben megkevergetjük.
Az almát a vajon megpároljuk, megszórjuk fahéjjal.
Beletesszük az aszalt szilvát és együtt összerottyantjuk őket.
Beleöntjük a tejfölet és megszórjuk chilivel.
Végül a gyümölcsös keveréket beleöntjük a hagymás májba és még 4-5 percig együtt főzzük őket.
A szerzőről
Kata a konyhában