Gyümölcsös pulykamáj

  • 2013.04.10.
  • 6

Mint már említettem többször is, szeretjük a gyümölcs-hús kombinációt és ez érvényes a máj-gyümölcsre is. Ezúttal aszalt szilvával és almával készült. Recept kisebb módosításokkal
innen.










Gyümölcsös pulykamáj



Hozzávalók:


50 dkg pulykamáj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
szárnyas zsír (nálunk kacsa)
3 alma
5 dkg vaj
1 dl tejföl
10 szem aszalt szilva
só, bors
pirospaprika
majoranna
fahéj
chili



Elkészítés:



A májat megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk, az aszalt szilvákat harmadoljuk. A hagymát, fokhagymár finomra aprítjuk és zsíron megpirítjuk, majd hozzákeverjük a pirospaprikát. Beletesszük a májat, sózzuk (azt olvastam, hogy nem igaz, hogy megkeményedik a máj emiatt, jó volt), borsozzuk, majorannával fűszerezzük. Hagyjuk pirulni, közben megkevergetjük.
















Az almát a vajon megpároljuk, megszórjuk fahéjjal.


Beletesszük az aszalt szilvát és együtt összerottyantjuk őket.










Beleöntjük a tejfölet és megszórjuk chilivel.










Végül a gyümölcsös keveréket beleöntjük a hagymás májba és még 4-5 percig együtt főzzük őket.